سلام
اول اینکه لپتاپ را فقط در صورتی تهیه کنید که به قابلیت حمل نیاز داشته باشید . وگرنه pc از همه لحاظ بهتره مخصوصا توی کارهای گرافیکی که قابلیت ارتقاء مهم میشه .
سخت افزارهای مورد نظر برای نرم افزارهای گرافیکی مثل c4d را به دو بخش کلی تقسیم کنید :
- اول ، کار در محیط برنامه و ابزارهاش هست که بصورت میانگین ، 4 تا 6 یا 8 هسته را استفاده میکنه . پردازنده ای که در پست اول معرفی کردین هم میتونه برای این محیط کافی باشه . هر چند اگه پردازنده ای با 6 هسته ی فیزیکی داشته باشین ممکنه اندکی بهتر بشه (اما اگه بودجه ندارین یا قیمتش فرق داره ، همین هم خوبه) .
گرافیک در محیط برنامه ، هم معمولا برای view port و کارهای ساده استفاده میشه که چندان به گرافیک قوی نیاز نداره . و کارتی در حد RTX 3050 یا حتی GTX 1650 هم میتونه برای این محیط کافی باشه .
- دوم ، زمان رندر هست که بسته به موتور رندرتون داره که آیا cpu پایه هست یا gpu پایه؟
موتور رندرتون بر پایه ی هر کدوم بود ، هر چی اون مورد قویتر باشه ، سرعت رندرتون بالاتر میره .
یعنی اگه موتور رندرتون ، gpu پایه باشه ، هر چی گرافیک تون قویتر باشه ، سرعت رندرش بیشتر میشه و برعکس .
یعنی لازم نیست که زمان رندر ، اگه موتور رندرتون
cpu پایه بود ، کارت گرافیک قوی ای تهیه کنید و اگه این کار را کنید ، پول تون هدر میره (مگر اینکه موتور رندر v-ray ای که از هر دو میتونه استفاده کنه ، استفاده کنید) .
-----------
رم هم بسته به سنگینی پروژه ، بصورت متوسط ، 16 گیگ خوبه . مگر اینکه خیلی سنگین باشه که 32 گیگ بگیرین .
البته قطعا ssd هم تاثیر گذار هست . مخصوصا توی لود برنامه و ... .
----------
در واقع ، 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی هست .
هر هسته ی فیزیکی ، حداقل یه هسته ی منطقی داره (مثل پردازنده ی i3 9100 که 4 هسته ی فیزیکی و 4 هسته ی منطقی داره) .
در بعضی از پردازنده ها ، به ازای هر هسته ی فیزیکی ، دو هسته ی منطقی دارن (مثل همین i7 11370H که 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی داره) که بهشون hyper thread میگن .
نخ های پروسه ها ، در این هسته های منطقی پردازش میشن .
حالا
تفاوت این پردازنده ها (پردازنده های hyper thread و معمولی) ، فقط در اینه که حافظه ی کشِ l2 و در شرایطی هم ، حافظه ی کشِ l1 ، در یک هسته ی فیزیکی (ای که دو هسته ی منطقی در اون وجود داره) ، مشترک هستن .
که این اشتراک شون باعث میشه که عملکرد هسته های منطقی ای که در یک هسته ی فیزیکی هستن (نسبت به هسته ی منطقی ای که در یک هسته ی فیزیکیِ دیگه هست) ، کاهش قابل توجهی پیدا کنه (حداقل ، عملکردشون ، نصف و معمولا یک سوم و گاها یک چهارم و گاها حتی کمتر هم میشه اما اغلب ، یک سوم یا یک چهارم هست) .
البته فوایدی هم دارن . اینکه در سوئیچ بین نخ ها ، سرعت بیشتری (و گاها خیلی بیشتری) هم دارن که حدودا باعث میشه توی کارها و پروسه های خیلی کوچیک ، سرعت شون بیشتر بشه (اما چون نخ کوچیک هه ، ممکنه حس نشه) و همچنین فرضا یک پردازنده با 4 هسته ی فیزیکی و 8 هسته ی منطقی ، نسبت به پردازنده ی 6 هسته ی فیزیکی و 6 هسته ی منطقی ، اندکی ارزونتر درمیاد .
البته توضیحات خیلی بیشتر از اینها داره که حوصله ی بحث نیست .